over werkgroepen | landelijke werkgroepen | regionale werkgroepen | disclaimer | cookiebeleid | privacyverklaring | beveiligingskwetsbaarheid melden
 
 

Nederlandse Commissie voor Beentumoren

stuur deze pagina door print deze pagina

Als u lid bent van deze commissie, kunt u (na inloggen) via de link onder Subwerkgroep links van deze tekst bij meer informatie komen.

 

 

Consultatie

De Nederlandse Commissie voor Beentumoren houdt maandelijks een plenaire vergadering. De Commissie functioneert t.b.v. kostenloos diagnostische consultatie en therapeutisch advies. Radiologie en pathologie-materiaal kan aangeboden worden voor beoordeling. Open de richtlijn Beentumoren op Oncoline en klik vervolgens op Procedure consultatie commissie voor beentumoren.

 

Bestuur

Voorzitter:

prof.dr. P.C.W. Hogendoorn, patholoog, Leiden

Secretaris:

mw. dr. C.S.P. van Rijswijk, radioloog, Leiden 

Penningmeester:

drs. Th.P.W. de Rooij, radioloog, Den Haag

 

Leden

De leden worden in beginsel voor onbepaalde tijd benoemd op voordracht van de wetenschappelijke vereniging die zij vertegenwoordigen. De desbetreffende vereniging doet de voordracht na een aanbeveling vanuit de Nederlandse Commissie voor Beentumoren op basis van aantoonbare ervaring en interesse van de kandidaat op het gebied van diagnostiek en/of behandeling van primaire tumoren van het steun- en bewegingsapparaat.

Ledenlijst 2020

 

Jaarverslag

Het meest recente jaarverslag kunt u hier downloaden.

Jaarverslag 2019

  

Activiteiten

De Nederlandse Commissie voor Beentumoren heeft, in samenwerking Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL, voorheen VIKC), de landelijke richtlijn beentumoren gereviseerd. De richtlijn van 2008 is te raadplegen en te downloaden via: 
Oncoline, richtlijn beentumoren

 

Protocollen

Protocollen voor het gebruik van dynamische MRI en de diagnostiek en behandeling van solitaire botcysten kunt u vinden via de onderstaande links:

dynamische MRI 

Diagnostiek en behandeling aneurysmatische beencyste (ABC), solitaire botcyste (SBC), fibreuze dysplasie (FD)

 

Nascholing

De Nederlandse Commissie voor Beentumoren zorgt tevens voor eenjaarlijks nascholingscursus. Meer informatie hierover kunt u vinden op:

www.boerhaavenet.nl

 

Brochure patiënteninformatie Bottumoren

Klik op onderstaand plaatje om naar de bibliotheek te gaan en de brochure te downloaden.

 

 

width=200

Log in
 
Aanmelden
Wachtwoord vergeten
Uw werkgroepen
Na inloggen verschijnen hier de werkgroepen waar u lid van bent.